lunes, 26 de noviembre de 2007

Les noies al poder!











Tot i que queda ja força desfasat (i ridícul, sí), el crit de guerra que van posar de moda les reaparegudes Spice Girls, Girl Power podria ser un bon lema per a la nit que ha preparat la Sala Pasternak per al proper 14 de desembre. Rock, punk, actitud, energia, show, gamberrisme... tot a càrrec d’una banda que amb un escàs any de vida ha aconseguit trobar un espai en el panorama musical nacional i, cosa més difícil encara, quedar-s’hi. Salta a la vista que el quartet no està format únicament per fèmines, però el guitarrista de la banda, Fosi Batería Furiosa, està més que acostumat a la generalització, sense passar mai desapercebut, és clar. Així doncs, elles són Las Furias.


Les ganes de canvi i les ànsies de rock and roll de Barbarella Guitarra Lanzallamas i Onne Wan Bajo Dinamita (ex-Las Perras del Infierno, i actuals components de Virüs) van impulsar al duet de basques a la creació d'una banda amb la qual poguéssin desfogar-se, cantar el que els donés la gana, tocar arreu de l'estat (i per què no, més enllà de les seves fronteres), i passar-s'ho pipa mentre feien disfrutar els altres. Fosi (Los Cancerberos, ex-Snobs) decidiria afegir-s'hi tot parlant-ne durant unes de les sessions d'antikaraoke que cada dilluns Rachel Arieff ofereix a la Sala Sidecar de Barcelona. De la mateixa manera que la cantant MíriamE y No Me Toques, que compagina l'esbojarrada banda, que cita influències tan interessants com The Who, Motörhead, The Clash o The B52's, amb diversos projectes de jazz fusion.


La sintonia entre els 4 era tal, que amb només 3 assajos van ser capaços de gravar la Maketa Dinamita (2006), disc que els ha portat a tocar a l'Azkena Rock d'enguany, a més d'escenaris berlinesos, suïssos i francesos. Han quedat segons en la categoria de pop rock del festival Villa de Bilbao i han estat escollits la millor banda d'Euskal Herria del 2007, la qual cosa els ha permès gravar el seu primer disc, Disco Dinamita.


Mil i un projectes tenen entre mans, com una mini gira londinenca a l'abril o una visita a Mèxic i Nova York durant el mes de maig. El que ens queda més a prop és l'escenari del Pasternak. Altament recomanable.






LAS FURIAS
+ EME DJ (FIB, Razz)


Div. 14 de desembre de 07
Sala Pasternak (Vic)
00.30h
6€